Finansiera ditt bolag: ALMI-lån

En sak är säker, ett företag tar lång tid att bygga upp – i de allra flesta fall. I lånegivarnas värld är det dock som regel inte så, de ser detta på ett annat sätt och det här kan bli besvärligt när det handlar om att få till ett företagslån eller att utöka ett befintligt sådant. De likviditetsbudgetar och resultatbudgetar man som företagare sammanställer, är trots allt en gissning och utan en fungerande kristallkula är det omöjligt att veta om gissningarna kommer bli sanna eller ej. Ibland tar det tid att bygga upp kunskap kring varumärket, produkterna och företaget överhuvudtaget. Det tar också tid att bygga en kundkrets och att komma igång med försäljning av både varor och tjänster.

Ett bolag som tar bättre hänsyn till detta än bankerna, är ALMI Företagspartner. ALMI bedriver verksamhet inom både lån och rådgivning, så här kan man få båda delarna – något som kommer väl till pass för det yngre bolaget. Exempelvis kan man kombinera möjligheten till ett företagslån med en företags-coach, som man får träffa regelbundet och bolla idéer med. Dessutom har man tillgång till en rad olika kurser inom försäljning, ledarskap och mycket annat som inte bara är nyttiga utan också otroligt inspirerande. Här kan man också välja att gå med i olika nätverk tillsammans med andra företagare, där man kan dela med sig av sina erfarenheter och få med sig många användbara tips tillbaka.

ALMI erbjuder flera olika lån och om man får lån eller inte beror på vad exakt det är man behöver låna till. De här lånen skiljer sig åt vad gäller räntenivåer och andra villkor, så man ska vara medveten om den extra kostnad som företaget får i och med detta. Generellt sett ligger räntan på ett par procent högre än vad banken tar för sina företagslån, detta är för att ALMI tar en högre risk.